söndag 20 mars 2011

Underbara skare

Sista dagarna har det varit en underbar skare att traska runt på. Jea och kungen har kunnat gå kilometervis över åkrarna utan att få kämpa med fötter som åkt genom skaren. Och vackert har landskapet varit. Jag borde ta med kameran, har Jea tänkt.

Jea har under en tid avundsjukt tittat på andras fina foton på diverse bloggar och retat sig på att hennes foton inta alls blir sådär bra. Någonstans i bakhuvudet har tanken att det kan bero på "skit bakom spakarna" svischat förbi, men Jea har valt att skylla det hela på sin kamera istället.

Maken har ett par gånger påpekat att Jea kanske skulle läsa instruktionsboken (booooring...) eller gå den medföljande kursen som ingick när kameran köptes. då har Jea svarat att det behövs inte för hon har valt "AUTO kameran väljer inställning för bästa exponering".
Och då kan man tycka att kameran ska veta när Jea vill ha en bild på sin hund där hunden syns tydligt och bakgrunden är suddig. Men kamera f*n har inte alls tolkat Jeas tankar som Jea tänker...

Men så för någon vecka sedan åkte instruktionsboken fram och herreguuuuud vad många olika inställningar det fanns!!!
Det var landskap hit och porträtt dit, det var nattljus och dagljus och snö och sport och solnedgång och hundrafyrtioelva inställningar till. Tyvärr kommer inte Jea ihåg hälften MEN några kom hon ihåg till morgonens promenad (ja och framförallt kom hon ihåg att ta med kameran...)
Titta, titta, hund med suddig bakgrund (!!!!!!!!) ;





Hum ja, här vet jag inte riktigt hur det blev... Lite skit bakom spakarna är det nog ändå...



Och här blev Dino MYCKET fundersam för det kom en skidåkare. Dino har aldrig skådat något så märkligt förut, och var helt övertygad om att en skidåkare var en lapphundsbödel.


Nej matte nu tycker jag att vi går HEM!


Ganska snart kom han dock över chocken och började lyssna efter sork under snötäcket




Jag HÖR dig nog! sa han och hoppade och stampade på skaren som dock inte gav vika.



Redan i går kväll prövades faktiskt inställningen "solnedgång" på fullmånen som ståtade på himlavalvet. Nu kan man tycka att en fullmåne inte är riktigt samma sak som en solnedgång men bilderna blev helt ok ändå. :)


10 kommentarer:

Lena & tussarna sa...

Vilka bilder, jättefina på Kungen och månen :)
Du är en duktig fotograf du med :)

Anonym sa...

Skitfina bilder!!!
Kram Pia

Irene sa...

Åh vilken tjusig kung! Med suddig bakgrund och allt! Och många utropstecken!!!!

Kan itne bli bättre.

Anki och tjejerna sa...

Nu kan inget hejda dig! Jätte snygga foton Jea.....Sen måste jag ju bara kommentera fotfrågan ang Kungens tofflor...Vart helt övertygad om att det var Jeas näshår vi fick se där *fniss*

Bitte sa...

Men, varukan, Jea! Och nu är ju Kungen om möjligt ännu snyggare och liksom kungligare. Nästa steg blir rimligtvis att du kvalar in i tävligar typ Picture of the Year och Grand Pix du Monde Digital. Och vet du, vi komer på efterfesterna, allihop!

Marina sa...

jättefinabilder !!! Snygg kungen

Jea sa...

Tack alla, blev rätt nöjd med de två första (med suddig bakgrund och många utropstecken, jag tänker alltid på dig Irene när jag gör många utropstecken. You and me like liksom ;))
Och självklart var det egentligen Anki som hade rätt vad det gällde behåringen ;)

Larsson sa...

Just det Jea, se nu till att ta vinnarbilden för efterfester det är det bästa som finns :)

*oh, så kul det ska bli! Låt se, fixa naglar, svänga förbi hos frissan, ta en snabb slimkur. Hmm, har jag glömt nåt? Kläder!! Uj Uj, vad ska jag ha på mig? Nåt svartvitt...eller kanske nåt åt sepiahållet....eller vara vågad och ta nåt i färg??? Jösses, det här blir inte lätt...*

Jea sa...

Ja ni bara tänker på nöjen ni... ;)

Kabby och Nemi sa...

Vad sa du att det hette, sa du? Insticksbok? Varför då? Vad ska det vara bra för? Här kör vi huvudet i väggen genom trial and error-metoden istället och förstår inte alls varför man ska fuska genom att läsa konstiga böcker och bli klok.