lördag 7 mars 2009

Kvällskissning

Ja då har man fått sig sin kvällskissning, alldeless för kort anser jag. Men matte envisas med att den allra sista kissningen på kvällen bara handlar om någon enstaka minut, bara så pass att man hinner lyfta på benet en gång.
För att vara riktigt säker på att det inte blir mer än så, envisas människan med att bara sätta på sig husses för stora träskor och husses jacka som hon bara håller igen lite med ena handen frampå. Denna utstyrsel väljer hon vilket väder det än är till kvällskissningen, inte konstigt att hon har så bråttom in när det är minusgrader och snö...

Men just denna kväll ville jag verkligen inte gå in. (i vanliga fall är jag faktiskt ganska kvällstrött och går gärna in och sover snabbt igen) Anledningen till det var att jag tidigare idag släpat hem en så himla fin pinne. Matte sa att det där det är ingen pinne, det är en hel gren och den vill jag inte ha liggandes skräpande på tomten! Och sedan tog hon av mig pinnen och kastade iväg den på andra sidan vägen.

Så nu på kvällen när matte tyckte att jag hade kissat klart och tog full fart mot huset i de alldeless för stora träskorna, kände jag lukten av den fina pinnen som bara låg ett par meter ifrån mig. Så jag satte ned alla fyra tassarna HÅRT i backen, varpå det blev tvärstopp för matten som snubblade ur träskorna och for fram i snön i bara strumporna.
Jag hoppar över att citera henne då det kan vara någon minderårig som läser detta och nöjer mig med att sätta in ett kort på mig själv. ☺

2 kommentarer:

Jens Isaksson sa...

Go Kung Dino - Go Kung Dino!

Anonym sa...

Tack du store kung för ditt tips !