fredag 19 mars 2010

Jea, den ordningssamma chefen.

Jea är en rätt ordningsam, ansvarig person på det stället där hon råkar tillbringa de flesta av sina dagar. Och nu menar hon inte kungens residens, utan där hon tillbringar tid för att ha råd med bla kungen.
Inte bara ute bland kunderna vill hon ha ordning och reda. Och nu menar hon inte att det är ordning på själva kunderna, utan i butiken som kunderna går runt i.
Men ska hon vara riktigt ärlig så önskade hon att det var lite bättre ordning på kunderna också. Om man fick önska alltså...

Jea vill även ha ordning ute på lagret. Hon städar och fixar, och donar och grejar. Det är kartonger hit, varuburar dit, pantbackar däråt och arlavagnar häråt.
Att det råkar komma lysknappar till butiken imellan är inget hon tar någon vidare notis om.

Tills kassörskan ilsket och ihärdigt ringer på knappen ut till lagret. Vad är det nu då? Tänker Jea, och tror att en kassa till behöver öppnas. Närå, så lång kö var det inte. Däremot så är halva butiken nedsläkt och kunderna ser lixom inte riktigt varorna ihyllorna...

Hoppsan hejsan då, Jea trycker på lysknappen och det varde ljus.
Sedan går Jea och öppnar lagerdörren och hojtar högt och ljudligt över hela butiken:

"Jag skojja ba´ lite!!!" Och fortsätter fejja på lagret...

Kassörskan? Ja hon stod där i kassan och bröt ihop av skratt och fick säga till kunderna att "Den där Jea hon är inte klok hon!"

Jea - hon förstår inte vad kassörskan pratar om hon?!

7 kommentarer:

Jens Isaksson sa...

Kunde du inte ha ropat att det var dags konsumenttest på stearinljus och kastat ut lite tändstickor istället?

Larsson sa...

Äh, JAG hade låtit det vara släckt! Var står det att affären måste vara upplyst? Ingenstans, så vitt jag vet. Å förresten hänger det på kunden att vara upplyst så den vet vad den handlar. Jodå, så säger lagen. Å på tal om lag, man MÅSTE inte ha lyse för att se vad som simmar i lagen. Det är ju sill och det vet ju v a r e n d a människa. T o m kunder!

Nädu Jea, ett gott råd - montera ned samtliga ljusarmaturer och sätt upp en lapp som meddelar att ni som första butik i världen kommer att köra Earth Hour, dygnet runt, året om!

jeanette och Dino sa...

Kabby Nemi; Herreguuuuud, du känner inte mina kunder du. Inte skulle väll jag VÅGA ge dem tändstickor att leka med!!! Nä, här gäller det att hålla ordning på dem sörru´!

Larsson; Du har som vanligt rätt, självklart är det sill vi pratar om här! Solklart!
Och apråpå solklart=earth hour så var inte alla kunder så possitiva till det förra året... Det finns ett gammalt inlägg om det om du går tillbaka till förra året i bloggen. :)

jeanette och Dino sa...

"En vanlig dag på jobbet" under mars månad står det om förra årets Earth hour. :)

Anki Rut o Kanel sa...

:lol: Det var ett roligt skoj tycker vi i Skåne*ler*

Bitte sa...

Man kan ha stängt också? Det finns så många öppna butiker och hur originellt är egentligen det? Stäng, gå hem till Kungen och rusta inför bröllopet. Kommer Kungen att närvar officiellt eller mer som privatvovve?

Mamma Anette sa...

Antar att Kung Dino hade frack ?