måndag 1 mars 2010

Liten rapport från lånad dator...

Hemmavid funkar inte mycket när det gäller datatekniken. Vår stationära dator har gett upp helt trots försök att lägga om allt från scratsch. Så nu är alla snöbilder på Kung Dino förlorade. SUCK.
Laptoppen är seeeg och vägrar koppla upp sig mot internet, så den är det inte mycket med heller.

I fredags kväll när jag kom hem från jobbet bestämde vi att en ny dator måste inhandlas. För hur skulle det se ut om man inte kan lämna rapporter från Dinos Kungarike???!!!

Hussen är en rätt dukig husse när det gäller att handla saker, för det är något han tycker om. Fast det ska vara bilar eller andra tekniska saker, hundvalpar verkar han inte veta hur man gör för att införskaffa...

Nåväl, jag hade jobbarhelg och hussen handlade dator på lördagen. På söndagen skulle han installera den. Det enda han får fram är en helsvart bild på den relativt nyinköpta stora dataskärmen... Datorn låter men ingen bild.
Han släpar ner en gammal skärm från vinden och provar även med denna. Icke, ingen bild hur han än försöker.
Den nyinköpta datorn är trasig!!!

På söndagen åker han tillbaka till dataaffären för att byta den. Men de har sålt slut på den modellen som hussen ville ha, så han får åka därifrån utan dator. Han åker till en annan affär i samma kedja för att se om de har någon kvar. ICKE, det gapar tomt...

Hussen ledsnar och åker hem och matten får komma hem efter sin jobbarhelg till två trasiga datorer...

Fortsättning följer...

5 kommentarer:

Larsson sa...

Vilket mörker!!! :(

Jens Isaksson sa...

Då hussens teknikhandlar-gen verkar ha försämrats borde det rimligtvis innebära att hans hundvalpshandlar-gen har förbättrats, eller hur?

Jeanette sa...

Ja, så måste det vara Ulrika! Du är lika skarp som vanligt! ;)

Irene sa...

Men nu då? Herregud, hur lång tid ska det ta att köpa en dator?!

Jeanette sa...

Lugn och fin rullgardin, vi har lyckats koppla upp vår laptop med sladd i stället för trådlöst! :)
Så nu är vi inte helt datalösa längre, dock är jag på språng så du får vänta lite till innan rapporter från kungariket kommer! :)